michael bublé I trygge hender med norsk guide

Michael BUBLÉ I KRAKÓW

Opplev Polen på sitt beste med våre innholdsrike utflukter. Høydepunktet på turen blir konserten med Michael Bublé! Den kanadiske Grammy-vinneren har solgt millioner av plater og er nå klar med ny turné. Bli med og la deg sjarmere av Bublés uimotståelige stemme og ­vinnende vesen! Konserten og alle utfluktene er inkludert i prisen:

 

  • Bysightseeing i Kraków
  • Mer av Kraków
  • Saltgruvene i Wieliczka
  • Konsert med Michael Bublé

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

Bysightseeing i KrakÓW

Etter ankomst blir det lunsj. Deretter en guidet byrunde hvor vi får se mange av Krakóws største severdigheter. Som en av få polske byer som overlevde andre verdenskrig nesten uten en skramme, er Kraków en arkitektonisk perle. I hjertet av gamlebyen ligger det nydelige bytorget, Rynek Główny som er kjent for folkeliv både sommer og vinter. Helt siden middelalderen har det vært et marked her, og du kan besøke den populære markedshallen midt på plassen med sine mange boder som tilbyr håndverk, suvenirer m.m. På rekke og rad ligger palasser, flotte bygninger og storslåtte, historiske kirker. Du får fritid i dette området før vi spiser en hyggelig velkomstmiddag i byen.

 

Lunsj og middag inkl. i utflukten

 

Mer av kraków

Vi blir enda bedre kjent med Kraków på dagens utflukt. I Nowa Huta, en arbeiderbydel fra 1950-tallet, hører vi mer om endringene i Polen siden andre verdenskrig. Navnet betyr «det nye stålverket» etter stålverket Lenin åpnet her i 1954. Kommunistbydelen med mektig arkitektur ble viktig for industrien og vokste raskt. Bydelen skulle være ateistisk, men folket krevde kirker og fikk dette på 60-tallet. På 80-tallet ledet fagforeningen Solidaritet store demonstrasjoner med tusenvis av arbeidere fra området. Navnene på gatene er nå forandret. Ingen gater heter lenger Lenin, men er heller omdøpt til å ære pave Johannes Paul II. Det blir god tid til å utforske sentrum av Kraków på egen hånd, og det byen har å tilby av museer og butikker. Vi skal også få flott panoramautsikt utover byen fra høyden Kościuszko Mound. Høyden ble laget på tidlig 1800-tallet til minne om Tadeusz Kościuszko, en viktig krigshelt både for Polen og USA.

 

Lunsj og middag inkl. i utflukten

 

Saltgruvene i Wieliczka

Den lille byen Wieliczka ligger rett i nærheten av Kraków, og saltgruven her regnes for å være en av Polens desidert største severdigheter. I gamle dager het byen Magnum Sal, som betyr «det store salt». Datidens «hvite gull» gav gruven og byen store inntekter, slik at de fikk en helt spesiell plass på den polske ­kongens agenda.

Jobben i gruven var risikofylt, og arbeiderne gravde ut flere kapeller slik at de kunne be før de gikk på jobb. Et av de mest spektakulære er St. Kingas kapell, et nydelig kunstverk i salt.

Med en over 700 år lang historie, kan gruven i dag skilte med over 300 km med ganger og 2000 rom. Vi tar turen 130 meter under bakken og får se hvordan arbeiderne har hugget ut rom, ganger, sjakter, statuer og relieffer i salt. Et fantastisk skue!

Lunsj inkl. i utflukten

 

MICHAEL BUBLÉ-konsert

Bli med og la deg sjarmere av Michael Bublés uimotståelige stemme og vinnende vesen. Den kanadiske Grammy-vinneren har solgt millioner plater og er nå klar med en ny turné. På hans siste album finner vi berømte sanger som «My funny Valentine», «Unforgettable» og «La vie en rose». Han er kjent for å fremføre godt kjente jazz- og storbandsanger av blant annet Nat King Cole, Bing Crosby, Ray Charles og Frank Sinatra for å nevne noen, med sin egen vri. Vi har gode nummererte seter i kategori 2. Konserten er innendørs på Tauron arena.

Middag inkl. i utflukten

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen i Kraków, og lede de inkluderte utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

 

Alle Nytt & Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Ønsker du å vite mer om hotellet vi bruker i Kraków, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

michael bublé I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
michael bublé I trygge hender med norsk guide
I trygge hender med norsk guide
michael bublé I trygge hender med norsk guide
michael bublé I trygge hender med norsk guide
michael bublé I trygge hender med norsk guide
michael bublé I trygge hender med norsk guide
michael bublé I trygge hender med norsk guide
Michael Bublé I trygge hender med norsk guide